Ogier promijenio automobil, ali ne i navike
Foto: EPA

Slavio u Monte Carlu

Ogier promijenio automobil, ali ne i navike

E. Škorić

Aktuelni četverostruki svjetski prvak u reliju Francuz Sebastien Ogier u Ford Fiesti pobjednik je relija u Monte Carlu.

Završeno je uvodno takičenje u Svjetskom prvenstvu, a Ogier je do četvrte uzastopne pobjede u Monte Carlu stigao sa 2:15 minuta prednosti nad Fincem Jari-Mattijom Latvalom u Toyoti.

Estonac Ott Tanak imao je u Fordu strašnih problema s motorom, ali uspio je u unatoč svemu da završi na trećoj poziciji .

Ogier, koji je slavio u Monte Carlu, povukao se iz prvenstva i Volkswagner zamijenio M Sport Ford. I čini se da se lako i brzo uklopio u novo okruženje i novi automobil, pa je došao do 39. pobjede u Svjetskom prvenstvu.

"Nevjerojatno, nisam mogao vjerovati da ću već u prvom nastupu stići do pobjede. Cijela ekipa je bila fantastična", izjavio je 33-godišnji Francuz.

Ogieru je put do pobjede olakšao udes Belgijanca Thierryja Neuvillea koji je vodio do polovice relija, ali je nakon jučerašnjeg udesa pao tek n 15. mjesto.

Podsjetimo, prvi dan relija u Kneževini obilježila je smrt 50-godišnjeg fotografa, koji je pao sa stijene u koju je udario Hayden Paddon, vozač Hyundai i20 Coupe WRC-a. 

Svjetsko prvenstvo nastavit će se u Švedskoj od 9. do 12. februara. 

POZ VOZAČ AUTOMOBIL VRIJEME
1. Sebastian Ogier Ford Fiesta RS 4:00:03.6
2. Jari-Matti Latvala Toyota Yaris +2:15.0
3. Ott Tanak Ford Fiesta RS 2:57.8
4. Dani Sordo Hyundai i20 3:35.8
5. Craig Breen Citroen DS3 3:47.8

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi