Nesreća Vettela primorala Ferrari da otkaže testiranje

Nezgodan incident za Nijemca

Nesreća Vettela primorala Ferrari da otkaže testiranje

Njemački vozač u bolidu Ferrarija Sebastian Vettel doživio je veoma nezgodan incident na jučerašnjem testiranju guma za kišu.

Bilo je to u Italiji na privatnoj stazi Ferrarija, a Vettel je imao zadatak da testira nove Pirellijeve gume za kišu. Testiranje očito nije dobro prošlo jer se Nijemac u u jednom trenutku pri velikoj brzini zabio u zid.

Bilo je to pred jednu krivinu u lijevo, a Nijemac je izgubio kontrolu nad bolidom pa je testiranje veoma loše završilo. Ferrari je nakon ovog incidenta bio primoran da otkaže nastavak testiranja.

Srećom, sa Vettelom je na kraju bilo sve u redu i on je prošao bez povreda. 



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi