"Ne želim otkrivati Lewisove tajne"

Nico Rosberg iskren

"Ne želim otkrivati Lewisove tajne"

Nico Rosberg je nakon osvajanja titule odlučio da okonča profesionalnu karijeru, ali ne i da napusti najbrži cirkus na svijetu.

On će u narednom periodu raditi kao ambasador Mercedesa te će prisustvovati određenom broju trka u narednoj sezoni.

Prošlogodišnji prvak izjavio je da se raduje novom poslu i da će uskoro razgovarati sa novim vozačem Mercedesa Valtterijem Bottasom. Ipak, napomenuo je da mu neće otkriti tajne koje bi mu pomogle da pobijedi klupskog kolegu Lewisa Hamiltona.

"Da, Valtteri me je pitao da popričamo. Rado ću to uraditi, ali neću mu dati nijedan savjet, niti ću mu otkriti Lewisove tajne, iako ga poznajem veoma dobro. Ostaću neutralan", rekao je Rosberg za ESPN.

Prva trka Formule 1 ove sezone vozi se u Australiji 26. marta.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi