Na Bjelašnici David Knight, jedan od najboljih 'hard enduro' vozača svijeta

Days of Revenge moto trka 1. i 2. jula

Na Bjelašnici David Knight, jedan od najboljih 'hard enduro' vozača svijeta

T. Hebib

NVO Horizont će na Bjelašnici u subotu i nedjelju 01. i 02. jula organizovati četvrtu moto trku “Days of Revenge” u hard enduro disciplini.

Na trci će učestvovati preko 100 vozača iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Austrije, Njemačke i naše zemlje, i borit će se za titulu najboljeg i najbržeg vozača. 

Gost ovogodišnje trke je jedan od najboljih vozača, višestruki  svjetski enduro prvak David  Knight. On će svoje  dugogodišnje iskustvo sa vozačima podijeliti kroz trodnevnu školu, gdje ce učesnici imati priliku da nauče razne tehnike i na taj način unaprijediti svoje znanje. 

Trka se vozi u tri kategorije, "Expert", "Hobby" i "Veteran". 

Program:

Subota 01.07. Vozi se “Prolog", odnosno specijalni test za vozače (krug sa prirodnim i vještačkim preprekama) i vozi se dva puta, ukoliko neko želi da popravi svoje vrijeme.  

Nedjelja 02.07. Finalno takmičenje i trka koja počinje u 10:00 sati. Vozi se izuzetno teška staza, koja se proteže na području olimpijskih planina Bjelašnice i Igmana dužine 50 kilometara, koju takmičari moraju završiti za pet sati.

Centralna dešavanja su ispred hotela Bjelašnica, Babin Do, gdje će posjetioci moći uživati u ovom sportu ali i u dobroj zabavi, uz lokalne dj-eve.

Organizator će posjetioce trke na posebnim letcima obavijestiti o najboljim mjestima za gledanje trke i fotografisanje, a najbolju fotografiju će nagraditi vrijednom nagradom.

NVO Horizont poziva sve ljubitelje adrenalina i prirode da pogledaju najtežu hard enduro trku i svojim dolaskom uveličaju ovaj događaj!

Kontakt: NVO "Horizont"

Mob: 061 225 230, Armin Karadža/organizator trke;

Mob: 061 139 956, Sanel Šarić/organizator trke

Mob: 061 867 653, Mediha Adrović/ PR

Web i E-mail: www.dor.ba; [email protected]

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi