Motor bolji od  Mercedesovih do kraja 2017.godine
Getty Images

Ambiciozni planovi Renaulta

Motor bolji od Mercedesovih do kraja 2017.godine

E. Dindić

Francuski Renault do kraja iduće godine proizvest će pogonske jedinice koje će se ravnopravno moći boriti s Mercedesom, tvrdi Remi Taffin.

Francuski proizvođač trenutno svojim proizvodima obezbjeđuje Red Bull. Šef sekcije za pogonske jedinice u Renaultu Remi Taffin uvjeren je da će do početka 2018. godine njihov proizvod biti najbolji.

“Ne vjerujem da ćemo već ove zime uspjeti smanjiti taj zaostatak, nisam siguran u to, ali na kraju iduće godine cilj je smanjiti zaostatak što je više moguće, te biti jako blizu Mercedesu”, rekao je Taffin

Također, istakao je da su njihovi proizvodi na razini Ferarrijevih i da u idućoj sezoni Red Bull ne bi trebao imati problema protiv Italijana. 

Za kraj dodao je da će 2017. godina biti prekretnica u Renaultu, jer ako se bude sve odvijalo prema planovima do početka 2018. godine bi im moglo donijeti i toliko željenu prednost nad Mercedesom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi