MOTO GP: Pobjeda Doviziosa u Red Bull ringu

Velika nagrada Austrije

MOTO GP: Pobjeda Doviziosa u Red Bull ringu

D. Rakanović

Vozač Ducatija Andrea Dovizioso pobjednik je trke za Veliku nagradu Austrije.

Dovicioso je do pobjede došao nakon što se odlično odbranio od napada Marca Marqueza na Repsol Hondi u samom finišu trke na Red Bull ringu u Spielbergu.  

Aktuelni svjetski prvak pretekao je vozača Ducatija u posljednjoj krivini, ali je Dovizioso otišao preširoko u krivinu, pa je Doviciozo uspio projuriti pored njega i upisati treću pobjedu ove sezone. 

Dovizioso je za 176 hiljaditinki pobijedio Marqueza, a treće mjesto zauzeo je drugi vozač Repsol Honde Dani Pedrosa sa dvije i po sekunde zaostatka za pobjednikom. 

U ukupnom poretku Marquez je prvi sa 174 boda, 16 manje ima Doviciozo. Vinales je treći sa 150 bodova, dok je Rossi na četvrtoj poziciji sa 141 bodom. 

Šampionat u Moto GP-u nastavlja se Velikom nagradom Britanije, koja je na rasporedu 27. augusta na stazi Silverstone.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti