Moto GP: Marquezu pol pozicija za Veliku nagradu America
Foto: EPA

Aktuelni šampion upisao drugu pol poziciju u sezoni

Moto GP: Marquezu pol pozicija za Veliku nagradu America

D. Rakanović
Teme:

Aktuelni šampion u u kraljevskoj klasi Marc Marquez osvojio je pol poziciju pred treću utrku u Moto GP šampionatu za Veliku nagradu America. 

Španac je na svojoj Hondi na stazi u Austinu upisao drugu pol poziciju u sezoni sa vremenom 2:02.741 minuta.

Na drugom mjestu u kvalifikacijama našao se Maverick Vinales na Jamahi sa 130 hiljaditinki zaostataka, a treći je bio Valentino Rossi sa devet stotinki zaostatka za Marquezom.

Četvrtu poziciju zauzeo je Dani Pedrosa na Repsol Hondi, peti je bio Johann Zarco na Yamahi Tech3, dok je šesti završio Jorge Lorenzo na Ducatiju. 

Na sedmoj poziciji našao se Lorenzov timski kolega Andrea Dovizioso, zatim na osmoj je završio drugi vozač Yamahe Tech 3 Jonas Folger a deveti je bio vozač LCR Honde Cal Crutchlow, koji je pred kraj kvalifikacija imao pad. Prvih deset je kompletirao vozač Octo Pramac Racinga Scott Redding.

Utrka za Veliku nagradu America na rasporedu je u nedjelju sa početkom od 21 sati. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi