Montoya savjetuje Alonsa da pazi na gužvu

Kolumbijac pohvalio vozača McLarena

Montoya savjetuje Alonsa da pazi na gužvu

Vozač McLaren Honde Fernando Alonso propustiće trku za VN Monte Carla kako bi učestvovao na Indianapolis 500. 

Njegov bivši rival Juan Pablo Montoya, koji je dvostruki pobjednik ove legendarne trke, smatra da Alonso posjeduje veliki kvalitet i da može zabilježiti dobar rezultat.

"Fernando je maestralan vozač. Osjećam vezu sa njim zbog toga kako smo se trkali kada smo vozili zajedno u Formuli 1. Mora da nauči kako trkanje na ovalu funkcioniše, a posebno tehniku praćenja drugih bolida. Vjerujem da će biti odličan što se tiče podešavanja bolida, imaće dobar osjećaj. Ali, druga velika stvar na Indy 500 je to da izbalansirate ono što vam je potrebno od bolida kada ste sami na stazi ili kada ste u gužvi, ponekad u velikoj grupi bolida. To je zanimljiv osjećaj", jasan je bio Montoya.

Kolumbijski vozač je u Formuli 1 nastupao od 2001. do 2006. godine, a u karijeri je zabilježio sedam pobjeda i 30 plasmana na podijum. Nakon što se povukao iz najbržeg cirkusa na svijetu 2006. godine, takmičio se u NASCAR šampionatu. Trenutno je član ekipe Penske, koja nastupa u IndyCaru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi