"Mogao bih pobijediti Hamiltona da imamo iste mašine"

Tako smatra Ricciardo

"Mogao bih pobijediti Hamiltona da imamo iste mašine"

Vozač Red Bulla Daniel Ricciardo smatra da bi mogao pobijediti Lewisa Hamiltona ukoliko bi imali iste mašine.

Hamilton je bio prvak svijeta tri puta od čega dva u posljednje tri godine, ali Australac ipak smatra da bi ga mogao nadmašiti kada bi imali iste mašine.

"Da li bih mogao pobijediti Hamiltona kada bi imali iste mašine? Naravno da bih. Mnogo puta su me pitali koga bih volio imati za timskog kolegu, a ja sam uvijek izdvajao njega. Bila bi to velika borba, ali siguran sam da bih ga mogao pobijediti", rekao je Ricciardo.

Podsjetimo da će Hamilton naredne sezone za timskog kolegu imati Finca Valtterija Bottasa nakon što se Nico Rosberg odlučio penzionisati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije