Mercedes strijepi pred početak nove sezone

Velike promjene u Formuli 1

Mercedes strijepi pred početak nove sezone

Nova sezona u F1 sigurno će donijeti dosta uzbuđenja, ali i nova pravila.

U najbržem cirkusu na svijetu ove godine vidjećemo šire i agresivnije bolide sa većim Pirellijevim pneumaticima što bi trebalo da doprinese 20 odsto boljoj potisnoj sili. 

Ove promjene unaprediće performanse Red Bulla, a toga je veoma svjestan i direktor Mercedesa Toto Wolff.

"Bio sam nervozan kada sam došao u Mercedes prije četiri godine kada smo počeli svoje putovanje, da li ćemo biti sposobni da pobjeđujemo brzo. To smo radili proteklih godina i nervoza je nestala. Ali ne želimo da upadnemo u zamku zadovoljnosti. Promjena pravila dolazi u pravo vrijeme da nas dodatno motiviše. Ali znamo da bi to moglo i da nam napravi probleme", rekao je Wolff.

Mercedes je u protekle tri godine dominirao šampionatom F1. 2014. i 2015. godine titule je osvajao Lewis Hamilton, a prošle sezone trijumfovao je Nico Rosberg, koji se nakon velikog podviga penzionisao.

Ipak, nove promjene mogle bi poremetiti planove ovog tima i samim tim šampionat u najbržem cirkusu učiniti još zanimljivijim.

Početak nove sezone zakazan je za 26. mart, kada je na programu trka za VN Australije.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi