Latvala u vodstvu nakon prvog dana, Ogier peti

WRC u Švedskoj

Latvala u vodstvu nakon prvog dana, Ogier peti

E. Škorić
Teme:

Druga stanica ovogodišnjeg Svjetskog reli prvenstva (WRC) je Švedska.

Nakon raznih uzbuđenja u Monte Carlu i pobjede Sebastiana Ogiera, uz nažalost i jednu smrt fotografa, pa se o prvoj stanici i dalje piše, došlo je vrijeme za skandinavski dio.

Druga utrka sezone vozi se u Švedskoj. Najpoznatniji snježni reli trebao bi donijeti puno dobrih vožnji, ali teško je reći ko je favorit. Od aktuelnih vozača ovaj dio najbolje poznaju Finac iz Toyote Jari Matti Latvala i spomenuti Ogier iz Forda, koji su ostvarili po tri pobjede u Švedskoj.

Čak 96 posada se prijavilo za snježne brzince Švedske, koji će odvoziti 331,74 km brzinskih ispita. 

Upravo je Latvala najbolje otvorio nastup u Švedskoj, na hipodromu u gradu Karlstadu, pa trenutno ima šest sekundi prednosti ispred Belgijanca Neuvillea u Hyundai i20 Coupeu, dok je treći bio Neuvilleov timski kolega, Španac Daniel Sordo. 

Sebastian Ogier je prvu fazu završio na petom mjestu, a ispred njega smjestio se Estonac Ott Tanak. Šesti je bio debitant Mads Ostberg sa Ford Focusom, a najbolje rangirani vozač Citroena je Kris Meeke na sedmom mjestu.

Reli će se voziti do nedjelje, kada ćemo saznati pobjednika. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi