Latvala se potajno nada pobjedi u Švedskoj

Vozač Toyote

Latvala se potajno nada pobjedi u Švedskoj

E. Škorić
Teme:

Finski vozač Jari-Matti Latvala smatra da će reli u Švedskoj pokazati mnoge stvari kada je u pitanju Toyota.

Toyotin vozač je u Monte Carlu bio na postolju u prvoj trci Svjetskog reli prvenstva, pa u Švedskoj ima velika očekivanja. 

"Ovaj reli poprilično sliči onom u Finskoj - brze ceste i puno skokova. Definitivno će nam dati ideju o tome gdje smo. Vidjet ćemo također i kako aero radi u skokovima", rekao je Latvala.

Šef Toyotinog razvojnog WRC tima Tommi Makinen kazao je kako je rezultat u Monte Carlu najveća motivacija za sve u Toyoti, te da niko nije očekivao visoku poziciju. 

"Ljudi me sada pitaju da li možemo da pobijedimo ovdje, ali ne pitajte puno. Ne možemo dati pravi odgovor, ali ako dođemo do postolja to će biti sjajno", rekao je Makinen.

Nakon prvog dana vožnje u Švedskoj vodi upravo Latvala.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi