Kubica o povratku u F1: Vidjećemo, sve je moguće

Poljski vozač testirao najnoviji bolid Renaulta u Mađarskoj

Kubica o povratku u F1: Vidjećemo, sve je moguće

D. Rakanović

Poljski vozač Robert Kubica nedavno je testirao najnoviji bolid Renaulta na stazi u Mađarskoj. 

Odličnim vožnjama dokazao je da može da vozi u Formuli 1, što je ponovo otvorilo spekulacije o povratku Kubice u Renault. 

"Mađarska je teška staza, fizički zahtjevna. Nije bilo lako, neću da lažem. Zadovoljan sam urađenim, ali, naravno, to ne znači da se definitivno vraćam u Formulu 1. Vidjećemo, sve je moguće. Da mi je neko prije tri meseca rekao da ću testirati bolid Formule 1, vjerovatno bih mu se nasmijao. Ovako, izuzetno sam sretan", rekao je Kubica.

Poljak je na Hugaroringu odvezao 142 kruga i postavio četvrto najbrže vrijeme. Ovo je bilo treće testiranje Kubice ove sezone. 

Podsjetimo, 6. februara 2011. godine, Kubica je teško povrijeđen u nesreći na rally utrci Ronde di Andora, nakon koje mu je djelimično amputirana desna ruka. Kubica se nakon toga okrenuo nastupima u rallyju osvojivši titulu u WRC 2 seriji  2013. godine.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi