Hamilton: Zadali smo veliki udarac Ferrariju

Vozač Mercedesa nakon pobjede na Velikoj nagradi Kanade

Hamilton: Zadali smo veliki udarac Ferrariju

D. Rakanović

Vozač Mercedesa Lewis Hamilton bio je vrlo ponosan poslije pobjede na Velikoj nagradi Kanade na stazi Gilles Villeneuve.

Odličan vikend za ekipu Mercedesa upotpunio je i Valtteri Bottas koji je trku završio na drugom mjestu, dok su glavni konkurenti vozači Ferrarija imali slabe trke. Sebastian Vettel je završio trku na četvrtoj poziciji, dok je Kimi Raikkonen bio tek sedmi.

 "Cijeli vikend je bio fantastičan, ne mogu da budem sretniji, naročito mi je drago zbog tima. Iz Monaca smo došli pitajući se da li možemo da uradimo stvari kako treba, a to smo i učinili. U pet godina koliko sam u Mercedesu nikada nisam vidio da tim tako dobro zajednički teži ka istom cilju, da 'razumije' bolid i učini ono što smo mi uradili, da zadamo veliki udarac Ferrariju", rekao je Hamilton.

Britanac je posebno pohvalio rad kolega. 

“Ovoga viklenda i Valtteri Bottas je odradio savršen posao. Ovo je prvi put da smo uzeli prvo i drugo mjesto u sezoni i to je zaista sjajno za cijelu ekipu", rekao je britanski vozač nakon pobjede u Kanadi.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi