Hamilton najbrži na treninzima u Melbourneu

Dominacija Mercedesa

Hamilton najbrži na treninzima u Melbourneu

Vozač Mercedesa Lewis Hamilton dominirao je na oba treninga prvog dana na otvaranju sezone.

Britanac je na prvom treningu u Melbourneu ostvario vrijeme 1:24.220, ostavivši iza sebe klupskog kolegu Valtterija Bottasa (1:24.803) i Daniela Ricciarda iz Red Bulla (1:24.886). 

Hamilton je odvezao najbrži krug i na drugom treningu (1:23.620). Drugi je bio vozač Ferrarija Sebastian Vettel (1:24.167), a treći Valtteri Bottas (1:24.176).

Ovi rezultati Mercedesovih vozača nagovještavaju njihovu dominaciju, koja je bila vidljiva i na testiranjima u Barceloni.

Trening je svakako obilježio i tehnički kvar Felipea Masse (Williams), kao i nezgoda na stazi Jolyona Palmera (Renault), koji je oštetio svoj bolid polovinom drugog treninga.

Kvalifikacije za VN Australije na programu su sutra od sedam časova po srednjeevropskom vremenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi