Hamilton: Mogu otići iz Formule 1 na kraju ove sezone

Vozač Mercedesa

Hamilton: Mogu otići iz Formule 1 na kraju ove sezone

D. Rakanović

Vozač Mercedesa Lewis Hamilton ne isključuje mogućnost završetka karijere na kraju ove sezone. On tvrdi da to neće promijeniti njegovu zaostavštinu.

Hamilton ima ugovor sa Mercedesom koji ističe na kraju 2018. godine. Trostruki svjetski prvak je prethodno tvrdio kako je zamišljao potpisivanje još jednog ugovora koji bi ga u Formuli 1 ostavio do njegovih kasnih tridesetih.

Međutim, govoreći za FIA-in službeni časopis Auto, Hamilton priznaje kako misli da njegova ostavština ne bi previše pretrpila ako bi on krajem ove godine otišao u mirovinu.

"Moja sudbina je u mojim rukama. Mogu otići na kraju ove godine. Da li to znači da će moja ostavština biti manje vrijedna nego da odem za pet godina? Ko to kaže?“, pita se Hamilton. 

On je dodao da ne voli planirati, jer ne zna šta mu donosi budućnost. 

"Ne volim planirati, jer ne znam šta se krije iza ugla. Ne znam šta ću uraditi. Ako budem davao sve od sebe kao što sam to činio tokom utrkivanjima u drugim stvarima koje želim raditi u životu, ili ako je to još uvijek u utrkivanju, osjećam da mogu postići velike stvari. Nikad neću prestajati gurati granice onoga što radim i uvijek ću težiti ka većem u kojem god to svijetu bilo. Mislim da će ta misija ili taj mentalitet kreirati moje naslijeđe", rekao je Hamilton. 

Na kraju prošle sezone Hamiltonovo timski kolega Nico Rosberg se odlučio na iznenadni odlazak u penziju i to samo pet dana nakon osvajanje titule. 

"Suosjećam i na neki način razumijem njegovu odluku i želju da ode i da radi nešto drugo. Svako malo mislim na to šta ću raditi nakon Formule 1. Onda vidim bolid i pomislim- ostat ću. Ne znam koliko dugo, ali ostat ću. Još uvijek sam konkurentan, još uvijek sam gladan i još uvijek vozim u svojoj najboljoj formi“, rekao je Hamilton. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi