Hamilton: Kubica je jedan od najbržih vozača Formule 1

Vozač Mercedesa se nada povratku Poljaka u Formulu 1

Hamilton: Kubica je jedan od najbržih vozača Formule 1

D. Rakanović

Vozač Mercedesa Lewis Hamilton je priznao da bi volio ponovo vidjeti poljskog vozača Roberta Kubicu u Formuli 1. 

"Veoma sam sretan zato što će biti na testovima i pažljivo ću pratiti kako mu ide. Bilo bi sjajno ako bi se Robert vratio u Formulu 1. Naravno, ako njegovo fizičko stanje je u redu. On je vrlo talentovan. Za mene je razočaravajuće da sada Robert nije među vozačima Formule”, rekao je Hamilton.

Britanac je dodao da bi je Kubica jedan od najbržih vozača protiv kojeg je vozio. 

“Meni se čini da je Robert jedan od najbržih vozača protiv kojeg sam ikad borio. Sigurno bi mogao boriti za naslov”, rekao je Hamilton. 

Podsjetimo, 6. februara 2011. godine, Kubica je teško povrijeđen u nesreći na rally utrci Ronde di Andora, nakon koje mu je djelimično amputirana desna ruka. Kubica se nakon toga okrenuo nastupima u rallyju osvojivši titulu u WRC 2 seriji  2013. godine.  Ove godine je obavio dva testa u bolidu Renaulta i približio se povratku u Formulu 1.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi