Hamilton: Ferari je prosuo manje bodova od Mercedesa

Vozač Mercedesa jasan

Hamilton: Ferari je prosuo manje bodova od Mercedesa

D. Rakanović

Vozač Mercedesa Lewis Hamilton smatra da je njegov Mercedes prosuo mnogo bodova u borbi za naslov sa Ferarrijem. 

Hamilton na polovini sezone nalazi se na drugom mjestu u generalnom poretku sa 14 bodova zaostatka za Sebastianom Vettelom. 

Ova dvojica vozača imaju isti broj pobjeda ove sezone, ali je Hamilton izgubio mnogo bodova zbog različitih okolnosti. 

“Do danas smo izgubili dosta bodova. Mislim da je Ferrari kao ekipa izgubio puno manje. Nadam se da nećemo više gubiti bodova u nastavku sezone", rekao je Hamilton. 

Britanac je priznao da je ljetna pauza došla u dobro vrijeme 

"Definitivno mislim da je došla u dobro vrijeme. Rekao bih da je definitivno bilo teško, fizički, mentalno i emocionalno za svakoga u timu. Ali mogu govoriti samo o sebi. Sezona je bila jako teška“, rekao je Hamilton i dodao: 

"Ova pauza će biti dobra za sve, kako bi proveli nešto vremena sa porodicom. Šta god da rade, samo da se vrate svježi. Vjerujem da smo sposobni osvojiti ovaj naslov, ali svi u timu će trebati dati 100 posto od sebe. Samo mogu ohrabriti svoj tim da se vrati jači nego ikad a i ja ću se pokušati vratiti još jači".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi