Dovizioso: Borit ću se za titulu do kraja sezone
Foto: EPA

Italijanski vozač veoma motivisan

Dovizioso: Borit ću se za titulu do kraja sezone

Italijanski vozač Andrea Dovizioso danas je ostvario petu pobjedu ove sezone u Moto GP-u. 

On je u fenomenalnoj trci za Veliku nagradu Japana pretekao Španca Marca Marqueza u posljednjoj krivini i ostvario pobjedu. Nakon trke rekao je da mu je strategija sve vrijeme bila da u posljednjem krugu dođe do trijumfa.

"On je pokušao da povuče u posljednja dva kruga, ali je možda i pretjerao. Napravio je grešku i mogao sam da ga sustignem u 11. krivini. Bio sam svjestan da prethodne dvije krivine moram da uradim sve savršeno kako bih uspio da sprovedem svoj plan. To je bila moja strategija od početka. Bilo je veoma teško jer je on vozio dobre krugove. Izašao sam iza krivine 10 iza njega, a bio sam bolji na kočnicama. Znao sam da trebam proći šire i to sam i uradio. Bila je to prava odluka jer sam zatvorio prolaz i bilo mu je teško da nešto pokuša", rekao je Dovizioso pa nastavio:

"Nadmetanje sa Marquezom je uvijek opasno i važno za šampionat. Znali smo da ga je teško pobijediti, ali pokašavaćemo do kraja da se borimo za titulu i vidjet ćemo šta će biti".

Podsjetimo, u ukupnom poretku Dovizioso sada zaostaje 11 bodova za Marquezom i vidjet ćemo svakako veoma zanimljiv kraj sezone. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi