Direktor Mercedesa: Nije pošteno prema Valtteriju

Mercedes ne voli favorizovati jednog vozača

Direktor Mercedesa: Nije pošteno prema Valtteriju

D. Rakanović

Direktor Mercedesa Toto Wolff poručio je da ekipa ne voli da favorizuje jednog vozača u odnosu na drugog, ali situacija mora da se analizira kako sezona bude odmicala. 

Wolff smatra da nije pošteno postaviti Lewisa Hamiltona za vozača "broj jedan“ , jer je Valtteri Bottas tek došao u ekipu.

"Mi to ne volimo. Uopšte. To nije ono što smo radili u posljednjih nekoliko godina,“ rekao je Wolff, prenosi SkySport.

On je oduvijek govorio da Mercedes gaji filozofiju jednakosti među vozačima. Međutim, na utrci u Bahreinu Mercedes je donio odluku da Bottass propusti Hamiltona.

"Ali situacija je sad drugačija i potrebno je sprovesti pravilnu analizu.  To je bila veoma teška odluka i ne želim razgovarati o tome, jer to ne bi bilo pošteno prema Valtteriju. Pokušali smo zadržati red, bez da se miješamo jer su ovakve odluke užasne. Ali u jednom trenutku se morate odlučiti između poraza i donošenja ovakve odluke koja nije nimalo lijepa“, rekao je Wolff i dodao: 

"Želimo da obojici pružimo jednake šanse na startu i to im kao ekipa dugujemo. Dva puta smo donijeli odluku o propuštanju tokom trke jer smo mislili da je to ono što je bilo potrebno za pobjedu.“

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi