Bottas: Ne bih odbacio mogućnost borbe za titulu

Finski vozač ne odustaje tek tako

Bottas: Ne bih odbacio mogućnost borbe za titulu

E. Ganibegović

Vozač Mercedesa Valtteri Bottas je rekao kako ne želi da oudstane od borbe za naslov prvaka F1.

Tvrdi kako će se boriti sve dok postoje matematičke šanse za titulu.

"Definitvno ne bih odbacio mogućnost borbe za titulu. Već sam ispunio svoje ciljeve za ovu sezonu, zabilježio prvu pobjedu i dobio novi ugovor, međutim nisam ovdje došao da budem treći, tako dogo postoje matematičke šanse, borit ću se za naslov prvaka", rekao je Bottas, nakon čega je dodao sljedeće:

"Uvijek želim da budem prvi, ako to ne ostvarim onda je moja želja druga pozicija. Ali i drugi je samo prvi od gubitnika. Želim najviše, želim da postavim sebi visoke ciljeve jer ako se zadovoljavate prosjekom, onda ćete ostati prosjek do kraja života."

Finski vozač se na generalnom poretku nalazi na trećoj poziciji, a prvoplasirani Lewis Hamilton mu bježi 51 bod. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti