Bernie Ecclestone više nije izvršni direktor F1 grupacije

Chase Carey nasljednik

Bernie Ecclestone više nije izvršni direktor F1 grupacije

Bernie Ecclestone od danas više nije izvršni direktor F1 grupacije.

Umjesto njega, na ovu poziciju će doći Chase Carey a promjena će službeno biti potvrđena u utorak.

F1 tim bi trebao biti jači i za Rossa Brawna, koji će imati zaduženje sportske prirode, te Seana Bratchesa koji će pokrivati komercijalni projekat.

"Otišao sam, više nisam na čelu kompanije i to je službeno. Moju poziciju je uzep Chase Carey. Moja nova uloga je jedna od onih američkih, nešto poput počasnog predsjednika, mada ne znam ni sam šta znači ta titula", rekao je Ecclestone, koji je potom progovorio o svojoj budućnosti:

"Moji dani u uredu će sada biti tiši, a možda ću otići na koju utrku u budućnosti. I dalje imam puno prijatelja u Formuli 1 i dovoljno novca da priuštim odlazak na utrku".

Bernie Ecclestone (86) je dodao i to da sumnja da će zadržati svoje mjesto u Svjetskom motorsport savezu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti