Alonsova izjava šokirala ljubitelje Formule 1

Najavio kraj

Alonsova izjava šokirala ljubitelje Formule 1

E. Škorić

McLarenov vozač Fernando Alonso najavio je kraj karijere. 

Alonso je osvojio 16 naslova i sada je za CNN otkrio da je možda vrijeme da se povuče.

"Možda sam na kraju svoje karijere u Formuli 1. Imam 35 godina, uzeo sam 16 naslova i možda je mojoj karijeri ipak došao kraj. Nisam spreman još puno da čekam", kazao je Alonso.

U McLarenu se nadaju da će Alonso ostati s njima, ali je Španac spreman da napusti F1.

"Iz godine u godinu pokušavam da mi ne bude posljednja. Ne gubim nadu za titulama, postoljima i pobjedama, aline mogu više. Trebam znati kakve su nam mogućnosti u idućoj sezoni kako bih nastavio suradnju."

"Moj ugovor završava ove godine i osjećam se u potpunosti slobodnim u odlučivanju hoću li otići, promijeniti ekipu ili ne. Trenutno sam otvoren za sve opcije, ma što god se desilo. Trenutno je najvažnije da uživam u svojoj karijeri. Za mene sreća znači da se utrkujem i da pobjeđujem, a to ću učiniti što je prije moguće", zaključio je Alonso.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi