Alonso: Puno sam bolji vozač nego prije deset godina

Vozač McLarena

Alonso: Puno sam bolji vozač nego prije deset godina

D. Rakanović

Vozač McLarena Fernando Alonso smatra da je dosadašnji tok sezone za njega bio fantastičan, kao i da je sada bolji vozač nego prije deset godina. 

Španac je u bolidu McLarena na 11 utrka ove sezone osvojio samo deset bodova. 

“Kao ekipa ne možemo biti sretni s ovom sezonom, prošle godine u prosjeku smo bili deveti, deseti, a sada se mučimo. Međutim, za mene lično ovo je vrlo, vrlo dobra sezona za mene”, rekao je Alonso i dodao: 

"Na stazi se osjećam konkurentno.Prvi dio sezone je za mene bio fantastičan“. 

Alonso je nedavno napunio 36 godina, a kako bi ostao u top formi morao je prilagoditi svoj način treniranja. 

“Fizički vam godine ne pomažu, morate imati više discipline u stvarima koje radite, morate pripremati svoje treninge na precizniji način. Morate se oporavljati duže nego što ste navikli, igranje fudbala ili tenisa u srijedu ili četvrtak prije utrke više nije moguće jer onda u nedjelju tu i tamo osjećam bolove. Morate naučiti kako se pripremiti za utrku i tako dalje. Mentalno ste pripremljeniji, imate više iskustva. Znate kako se nositi sa startovima, kako pripremiti gume za kvalifikacije, kako pripremiti gume u krugu zagrijavanja, kako se nositi s ulascima u boks. Postajete bolji vozač. Kad spojite te dvije stvari, mislim da sam puno bolji vozač nego prije deset godina", zaključio je Alonso. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi